From: Wayne Bogdan

To: MJIM

Date: 03/24/2005 11:32:55 AM

Subject: Re: Personal Storage & the Old Results Fitness Building
CITY OF TUCSON

March 24, 2005

Michael Marks, AICP
MJM Consulting, Inc.
7002 E. 4th Street
Tucson, Arizona 85710

Re: 8444 E Broadway, C-1 - Former Results Fitness Building - New Personal Storage
Land Use Cade (LUC) Information - Land Use Classification

Dear Mr. Marks:

Thank your for your email, dated March 20, 2005, regarding the proposed new use of the former Resuits
Fitness Building for Personal Storage. The subject property is addressed 6444 E, Broadway Boulevard
and zoned C-1. A project description is as follows. The purpose of the storage facility will be to store
business related documents for the general public. The customers box the documents then bring it to the

The Zoning Administration Division has reviewed your information along with the LUC regulations
applicable to the land use classification. Based on this review, the storage facility is considered to be, as
proposed, a "Commercial Storage” land use. This consideration takes into account the definitions of LUC
Sec. 6.3.11.2 and Sec. 6.3.11.4:

6.3.11.2 Commercial Storage. Commercial Storage is the keeping of trade and perscnal goods by
business and industrial establishments. Typical uses include cold storage plants, warehouses, and utility
storage yards.

6.3.11.4 Personal Storage. Personal Storage is the renting or leasing of space for storage of
personal effects. Typical uses inciude multiple unit storage facilities or miniwarehouses.

Per these definitions, Personal Storage is restricted to the effect of non business customers. The trades
and goods of business customers, which includes office documents, fall under this category. Commercial
Storage requires a minimum of C-2 zoning. The Commercial Storage use of the subject property then will
require its rezoning from C-1 to C-2 by Mayor and Council action. If you should have any further questions
for the Zoning Administration Division, please contact me by either phone (520) 791-5550 ext. 1116 or by
email: wayne.bogdan@tucsonaz.qov.

Sincerely,

Wayne F. Bogdan
Principal Planner
Zoning Admin. Division



From: Walter Tellez

To: Balak, William; Gehlen, Patricia

Date: 12/09/2003 7:57:19 AM

Subject: Re: Pantano/22nd Commercial Storage Project, Eastside Loop Road

Storage for business uses is considered Commercial Storage. The LUC
personal storage units. So as long as site plan is noted, it's OK. Thanks.

>>> Patricia Gehlen 12/09/2003 7:50:54 AM >>>

does not allow businesses to use

[ don't think that he wants to restrict personal storage. In addition, this is an expansion of a

non-conforming use. Are you going to write him a letter stating he can't
designed as personal storage in the sense that there are individual units

do personal storage? It is
for rent. They do not have

vehicle access and it is unlikely that commercial users are going to carry all their commercial stuff in and

out of a building and up and down stairs. Just my thoughts.

>>> William Balak 12/08/2003 4:08:10 PM >>>

This project is located in the Eastside Industrial Park and is zoned I-1(R). The "R" restricts the uses to P|

uses and requirements which allows Commercial Storage but not Perso

nal Storage. Bruce Call of AECM

sent a letter on December 4, 2003 describing the type of storage that will cccur at the site. He noted that
the project is designed in accordance with the Commercial Storage requirements with air cooled units and

high security to attract commercial users. The description, in his letter,
indicate the use is "Commercial Storage".

of the type of storage would

The Plan Notes should state that the use of the site is restricted to Commercial Storage and that the use
of the any storage units for storage of personal effects or belongings is not permitted and is a violation of

the Land Use Code.

CC: Gross, Craig
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From: Walter Tellez !
To: GEHLEN, Patricia
Date: 8/14/01 10:26AM
Subject: Re: above ground tanks for sale of propane to the public
Hi Trish, propane tanks at gasoline stations and equipment rental sites for filling of small tanks and
cylinders are not subject to 3.5.10. review as any other accessory structure.
>>> Patricia GEHLEN 08/14/01 09:58AM >>>
Walter,
When | read section 3.5.10.2 of the code | get a little confused. Secion 3.5.10.2.A.1.a states that if
propone is used for consumptive use on the site this section is not applicable. Since the tanks are to sell
propane to the public this section applies. The next section, 3.56.10.2.A.2.a states that tanks may only be
used for the purpose of servicing vehicles used or serviced in connection with principal use. This would
imply that tanks for retail sale are not permitted. Please clarify. We have been approving these tanks on a
regular basis. Should we continue or should we stop?
Patricia
GG Gross, Craig



